CISTUS INCANUS(Trëndafili Shkëmbor – Bima e Mendjes, Trupit dhe Shpirtit)

HEALTH,BEAUTY & FREEDOM

Trëndafili shkëmbor, një bimë e lashtë mjekësore i është rikthyer famës. Trëndafili shkëmbor, i cili konsumohet si çaj, është tre herë më i shëndetshëm se sa çaji jeshil, duke mbrojtur qelizat nga plakja e parakohshme, eliminuar metalet e rënda nga organizmi, madje duke luftuar edhe aknet dhe problemet me lëkurën. Në Shqipëri, trëndafili shkëmbor gjendet kryesisht në zonat e Jugut dhe Juglindjes dhe mbart emrin botanik Cistus Incanus. Në treg gjenden sasi të kufizuara në gjendje të thatë, kryesisht në pikat e grumbullimit të bimëve mjekësore, në farmacitë bimore dhe ato bujqësore. Një legjendë e zonës së Halkidikisë thotë se njëherë e një kohë në majë të Olimpit, hyjnitë i dhanë trëndafilit shkëmbor detyrën e rëndësishme për të shëruar luftëtarët e plagosur në beteja. Në lashtësi, trëndafili shkëmbor ishte një barishte e famshme. Murgjit dhe fermerët grekë në Malin Athos e përdornin këtë trëndafil kundër disa çrregullimeve shëndetësore.Trëndafili Shkëmbor - Bima e Mendjes, Trupit dhe ShpirtitMbron zemrën…

View original post 440 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s